Middleearth

The Age Of Winter. Can you survive?
 
IndeksCalendarFAQSøgTilmeldte brugereTilmeldLogin
Login
Brugernavn:
Kodeord:
Log mig på automatisk ved hvert besøg: 
:: Jeg har glemt mit kodeord. Send nyt kodeord via email
Latest topics
» A relaxing night at the inn, I hope? - Talion
Lør mar 10, 2018 10:22 am by Talion

» The Blessed Children
Fre mar 09, 2018 8:38 pm by Gæst

» The weight of the crown | Talion
Tors feb 22, 2018 3:24 pm by Talion

» Update
Tors feb 22, 2018 11:07 am by Talion

» A hundred years in shadow
Ons feb 21, 2018 9:01 pm by Maiya

» Krystallandet
Man okt 30, 2017 9:37 am by Gæst

» Jobs
Tirs okt 17, 2017 11:08 pm by Éowyn

» Genåbning af siden it Happens
Tirs okt 10, 2017 10:34 pm by Talion

» Admin Nyhed
Søn okt 08, 2017 5:34 pm by Talion

Hvem er på nu
Der er i alt 2 brugere på systemet nu: Ingen tilmeldte, ingen skjulte og 2 gæster

Ingen

Flest brugere online på samme tid var 10, Ons dec 03, 2014 8:22 pm
Statistics
Der er i alt 12 tilmeldte brugere
Den sidst registrerede bruger er Jessamy

Vores brugere har i alt skrevet 159 indlæg in 43 subjects
Top posting users this month
Top posters
Talion
 
Alakian
 
Éowyn
 
Aerin
 
Dorian
 
Maiya
 
Sansa
 
Jessamy
 

Share | 
 

 Tidslinje

Go down 
ForfatterBesked
Alakian
Admin
avatar

Titler : Kongen af Grønneskov Founder af siden
Fulde navn : Alakian "all-knowing" Shavandren
URL Alder : Siden starten af tredje alder.
Antal indlæg : 29
Opholdelsessted : Grønneskov
Arbejde : Konge af Grønneskov og Historiker

IndlægEmne: Tidslinje    Søn nov 02, 2014 5:05 pm

Tidslinjen

Tidslinjen i Middle Earth. Her er linjen over begivenhederne, hvornår de skete og hvor vi befinder os nu, i tiden. Listen er gjort kort og så overskuelig som mulig.

Vestlandets tidsregningen.

Oversigt:
Den første alder sluttede med det store slag, hvor Valinors hær knuste Thangorodrim, "undertrykkelses-fjeldene", som Morgoth rejste over Angband, Morgoth fæstning, og fældede Morgoth, også kendt som Melkor. Se vendte de fleste Noldorer, en elverslægt, tilbage til det fjerne vest og bosatte sig  Eressëa inden for Valinors synsvidde; også mange af Sindarerne, en anden elverslægt, drog over havet.
Den anden alder sluttede med Saurons første fald, han var Morgoths tjener, og med erobringen af Den ene Ring.
Den tredje alder nåede sin afslutning med ringkrigen, men man regnede ikke den fjerde alder for påbegyndt, før mester Elrond rejste bort og tiden var inde for menneskernes herredømme, og det gik tilbage for alle andre talende folk i Midgård.
I den fjerde alder kaldte man ofte de tidligere aldre "Ældre tider", men det udtryk burde egentlig kun bruges om tiden før udstødelsen af Morgoth. Historien om denne tid berettes ikke her.

Den anden alder:

Oversigt:
Det var mørke tider for menneskerne i Midgård, men strålende år for Númenor, også kaldet vesterled eller vestlandet. Om begivenhederne i Midgård er beretningerne få og korte og deres årstal ofte usikre. I begyndelsen af denne alder var der stadig mange af højelverfolket tilbage og det fleste af dem boede i Linodn, vest for Ered Luin. Men før Barad-dûr blev bygget, drog mange sindarer, en elverslægt, østpå og nogle af dem grundlagde riger i de fjerne skove, hvor deres folk først og fremmest var skovelverfolk. Thranduil, der var konge i den nordlige del af Store Grønneskov, var en af dem. I Lindon, nord for Lun boede Gil-galad, den sidste efterkommer af Noldors konger i udlændighed. Han blev anerkendt som elverfolkets høje konge i vesten. I lindon,syd for Lun, boede en tid Celeborn, en slægtning af Thingol; hans hustru var Galadriel, den største af elverfolkets kvinder.
Noldorerne, en elverslægt, rejste til Eregion, vest for tågebjergene og til Morias vestport. Det gjorde de fordi de erfarede at man havde fundet Mithril, et særligt metal, i Moria. Noldorerne var fremragende håndværkere og mindre uvenligt indstillet over for dværgene end sindarerne. Men det venskab der voksede på mellem Durins folk og Eregions elversmede var det tætteste, der nogen sinde har været mellem disse to racer. Celebrimbor var herre over Eregion og den mest fremragende af deres håndværkere.

År:
1: Gråhavne og Lindon grundlægges. Lindon er det mægtigste elver-land i den anden alder og blev hersket af Gil-galad. Gråhavne var en del af Lindon, faktisk Lindons hovedstad. Siden er Lindon forsvundet, men Gråhavne er stadig det sted elverne bruger, når de skal rejse til gudernes land. Området befinder sig i det nord-vestlige af Midgård, ved Forlindon, Forlond og Lunfjorden.

ca. 40: Mange dværge forlader deres gamle byer og drager til Moria, hvilket får befolkningstallet til at stige.

ca. 500: Sauron begynder igen at røre på sig i Midgård.

750: Noldor grundlægger Eregion, stedet hvor elverne skabte et venskab med dværgene. Eregion var hersket af Galadriel og Celeborn.

ca. 1000: Skræmt af Noldorernes magt, vælger Sauron Mordor til det land, hvor han vil opføre en fæstning og begynder bygningen af Barad-Dûr.

1200: Sauron anstrenger sig for at forføre elverne. Gil-galad nægter at have noget med ham at gøre, men Eregions smede bliver overtalt.

ca. 1500: Elversmedene når under Saurons indflydelse højdepunktet af deres formåen. De begynder at smede de mægtige ringe.

ca. 1590: De tre ringe fuldendes i Eregion.

ca. 1600: Sauron smeder Den Ene Ring i Orodruin. Han fuldender Barad-Dûr, Celebrimbor forudser Saurons planer.

1693: Krigen mellem Sauron og elverne begynder. De tre ringe bliver skjult.

1695: Saurons styrker gør indfald i Eriador, den store nord-vestlige region af Middle Earth, mellem de blå bjerge og tågebjergene. Gil-galad sender Elrond til Eregion.

1697: Eregion lagt øde. Celebrimbors død. Morias porte lukkes. Elrond trækker sig tilbage med de sidste Noldorer og grundlægger tilflugtsstedet Imladris, også kendt som kløverdal.

1699: Sauron fælder Eriador.

1701: Sauron drives ud af Eriador, vestlandene har fred i lang tid.

2251: Nazgûl, ringånderne, dukker op for første gang. De ni ringånder.

2350: Pelargir bygges og bliver de trofaste Númenoreanernes hovedhavn. (Også kaldet Dunedain, vestmænd, de menneskefolk der kan leve længere end de andre. De har sendt skibe med mænd til at hjælpe krigen mod Sauron og laver nu kolonier langs kysten. De kommer fra Numenór, en ø mellem Midgård og gudernes land)

3262: Sauron bliver som fange, ført til Númenor. Her forfører han kongen og korrumperer Númenoreanerne.

3320: Gondor og Arnor grundlægges, Sauron vender tilbage til Mordor.

3429: Sauron angriber Gondor, indtager Minas Tirith og brænder det hvide træ. Isildur undslipper ad Anduin og drager til Elendril i nord.

3430: Det sidste forbund mellem mennesker og elver dannes.
3431: Gil-galad og Elendil drager mod øst til Imladris, Kløverdal.

3434: Forbundets hær går over tågebjergene. Slager ved Dagorlad og Saurons nederlag. Belejringen af Barad-dûr.

3441: Sauron styrtes af Elendil og Gil-galad, som omkommer. Isildur tager Den Ene Ring. Sauron stikker af og ringånderne svinder ind i mørket. Den anden alder afsluttes.

Den tredje alder:

Oversigt:
Dette var elvernes, eldarernes, nedgangsperiode. Længe havde de fred og herskede over De Tre Ringe, mens Sauron sov og Den Ene Ring var forsvundet; men de forsøgte ikke at udrette noget nyt, de levedet i mindet om fortiden. Dværgene skjulte sig dybtliggende steder og bevogtede deres skatte; men da det onde igen begyndte at røre på sig og dragerne dukkede op, blev deres skatkamre plyndret et for et. I lang tid var Moria sikkert, men antallet af dværge svandt ind, til mange af deres store boliger blev mørke og tomme. Også Numenoreanernes visdom og livslængde svandt ind, som de blandede sig med menneskerne.
De der var gået nær tusind år og den første skygge faldt over Store Grønneskove, dukkede Istari, troldmændene, op i Midgård.
I starten var det kun vogterne af De tre Ringe, der vidste hvor de var. Men til sidst blev man klar over hvem der vogtede dem. Gil-galad, Galadriel og Círdan. Før Gil-galad døde, gav han ringen til Elrond. Círdan skænkede sin ring til Mithrandir, Den Grå Pilgrim, Gandalf.

År:
2: Isildur planter en stikling af Det hvide Træ i Minas Anor. Han overlader det sydlige kongerige til Meneldil. Katastrofen på Irsisletten: Isildur og hans tre ældste sønner falder.

3: Ohtar bringer skårene af Narsil til Imladris.

109: Elrond ægter Celeborns datter.

130: Elrongs sønner, Elladan og Elrohir, fødes.

241: Arven Undómiel fødes.

1050: Gondor når sin magts højdepunkt. På dette tidspunkt falder en skygge over Store Grønneskov og folk begynder at kalde skoven Dunkelskov. Hårføddernes ankomst til Eriador. (En hobbit-slægt)

ca. 1100: Istari, de vise, opdager at en ond magt har bygget en fæstning ved Dol Guldur. Man mener det må være en Nazgûl.

ca. 1150: Gyldenhuderne træder ind i Eriador, Storerne kommer over Rødehornspasset og rykker frem til hjørnet eller Dysterland. (Flere hobbit-slægter)

ca. 1300: De onde ting begynder igen at forøges. Der bliver flere orker i Tågebjergene og de angriber dværgene. Nazgûl dukker op igen, deres anfører går mod nord til Angmar. Hobbitterne flytter vestpå, mange slår sig ned i Bri.

1432: Kong Valacar af Gondor dør og borgerkrigen - Slægstfejden - Begynder.

1437: Osgiliath afbrændes og palantíren går tabt.

1636: En store pest lægger Gondor øde. Det hvide træ visner i Minas Anor. Pesten spreder sig mod nord og vestpå og mange dele af Eriador kommer til at lægge øde. Hobbitterne overlever, men lider store tab.

1640: Kon Tarondor flytter kongens hus til Minas Anor og planter en stikling af Det Hvide Træ. Osgiliath synker i ruiner og Mordor ligger ubevogtet hen.

1900: Calimehtar bygger det hvide tårn i Minas Anor.

1975: De sidste palantírí forsvinder. Heksekongen slås og forsvinder fra norden.

1976: Aranarth tager titlen som Dúnedains høvding. Arnors arvegods overgives i Elronds varetægt.

19979: Bucca af marsken bliver Herredets første Thain.

1980: Heksekongen kommer til Mordor og samler der Nazgûl. En Balrog dukker op i Moria og dræber Durin VI.

2000: Nazgûl drager ud fra Mordor og beljrer Minas Ithil.

2002: Minas Ithril falder og kaldes derefter Minas Morgul. Palantíren erobres.

2043: Eärnur bliver Gondors konge, han bliver udfordret af Heksekongen.

2060: Dol Guldurs magt vokser, Istari frygter at det er Sauron der vil tage form igen.

2210: Thorin I forlader Erebor og drager nordpå til Gråbjergene, hvor de fleste overlevende af Durins folk nu er ved at samle sig.

2340: Isumbras I bliver den trettende Thain og den første af Tokernes slægt. Oldbukfamiliern indtager Bukland.

2460: Den vagtsomme fred slutter. Sauron vender med forøget magt tilbage til Dol Guldur.

2463: Det hvide råd dannes. Omkring her finder Storeren Déagol Den Ene Ring og myrdes af Sméagol.

2470: Omkring her skjuler Sméagol-Gollum sig i Tågebjergene.

2475: Angrebet på Gondor genoptages. Osgiliath bliver endeligt ødelagt og stenbroen knuses.

ca. 2480: Orkerne begynder at opføre hemmelige fæstninger i Tågebjergene for at spærre alle indgange til Eriador. Sauron begynder at befolke Moria med sine væsner.

ca. 2670: Tobold planter "pibeurt" i Sønderfjerding.

2683: Isengrim II bliver den tiende Thain og påbegynder udgravningen af Store Smialer.

2740: orkerne gentager indfaldet i Eriador.

2747: Bandobras Toker besejrer en orkerflok i Nørrefjerding.

2758: Rohan angribes fra vest og øst og besættes. Helm af Rohan søger tilflugt i Helms kløft. Den lange vinter følger; store tab og lidelser i Eriador og Rohan. Gandalf kommer herredsfolket til hjælp.
2759: Helm dør. Saruman slår sig ned i Isengard.

2770: Dragen Smaug slår sig ned på Erebor. Dal ødelægges. Thrór undslipper med Thráin II og Thorin II.

2790: Thrór dræbes af orker i Moria, dværgene samler sig til hævnkrig. Gerontius, senere kendt som Dem gamle Toker, fødes.

2799: krigen mellem Dværge og Orker indledes.

2850: Gandalf trænger ind i Dol Guldur og opdager dets herre virkelig er Sauron, som er ved at samle ringene og søge nyt om Den Ene Ring og Isildurs arving. Han finder Thráin og modtager nøglen til Erebor. Thráin dør i Dol Guldur.

2851: Det hvide råd mødes. Gandalf mener de skal angribe Dol Guldur. Saruman afviser ham.

2890: Bilbo Sækker fødes i Herredet.

2911: Den grusomme vinter. Baranduin og andre floder fryser til. Hvide ulve trænger ind i Eriador nordfra.

2931: Aragorn fødes 1 marts.
2933: Arathorn II, Aragorns far, dræbes og Gilraen, Aragorns mor, tager ham med til Kløverdal. Elrond tager imod ham som fostersøn og giver ham navnet Estel (håb). Hans byrd hemmeligholdes.

2941: Thorin og Gandalf besøger Bilbo i Herredet. Bilbo møder Gollum og får fat i Den Ene Ring. Det hvide råd mødes og Saruman går med til at angribe Dol Guldur.  Thorin II dør, Bard af Esgaroth dræber Smaug.

2942: Bilbo vender tilbage til Herredet med ringen. Sauron vender i hemmelighed tilbage til Mordor.

2944: Bard vender tilbage til Dal og genopbygger den og bliver konge. Gollum forlader bjergene og begynder at lede efter "tyven" af hans ring. .

2948: Kong Théoden af Rohan fødes.
2949: Gandalf og Balin besøger Bilbo i Herredet.

2951: Sauron smider masken og samler tropper i Mordor. Begynder genopbyggelsen af Barad-dûr. Gollum vender sig mod Mordor. Sauron udsender tre Nazgûl, for at de skal erobre Dol Guldur. Elrond røber Estels virkelige navn og byrd for ham og overgiver Narsils skår til ham. Arven og Aragorn mødes første gang.

2953: Det hvide råds sidste møde. Saruman trækker sig tilbage til Isengard, udsender spioner og holder øje med Gandalf.

2954: Dommedagsbjerget bryder i brand igen.
2956: Gandalf og Aragorn mødes og bliver venner.

2957-80: Aragon påbegynder sine lange rejser og sin omflakkende tilværelse. Under navnet Thorongil tjener han i forklødning både Thengel af Rohan og Ecthelion II af Gondor.

2968: Frodo fødes.

2980: Aragorn møder Arven igen og de lover hinanden troskab. Gollum når til Mordor og møder Shelob, edderkoppen. Théoden bliver konge af Rohan.

3001: Bilbos afskedsfest. Gandalf mistænker Bilbos ring for at være Den Ene. Gandalf søger nyt om Gollum og beder Aragorn om hjælp.
3002: Bilbo kommer som gæst hos Elrond og slår sig ned i Kløverdal.
3004: Gandalf besøger Frodo i Herredet og gør det med mellemrum de næste fire år.

3017: Gollum løslades fra Mordor, bliver fanget af Aragorn og bragt til Thranduil i dunkelskoven. Gandalf besøger Minas Tirith og læser Isildurs skriftrulle.

De store år:
Disse år strækker sig fra 3018-3021. 3021 er det sidste år i den tredje alder.
I disse år begynder Frodo sit eventyr, for at ødelægge Den Ene Ring for forhindre Sauron i at få komplet magt over Midgård. Saruman går over på Saurons side og hjælper ham med at bygge en stor hær. Gandalf bliver Gandalf den hvide. Aragorn bliver konge af Gondor og gifter sig med Arven. Frodo og hans venner, efter at have ødelagt ringen, rejser hjem. Kort efter rejser Frodo med elverne over havet, sammen med Bilbo.. Samvis bliver gift med Rosa og får en masse børn.

Den fjerde alder:
Den fjerde alder begynder med år 1422.
I disse år, frem til år 1469, bliver Samvis borgmester 7 gange og får en del børn. Meriadoc bliver mester i Bukland og Peregrin bliver Toker og Thain. I år 1482 rejser Samvis over havet.
År 1484 døde Peregrin og Meriadoc. De havde efterladt deres embeder til deres børn og rejst ud af herredet. Til sidst blev de stedt til hvile blandt Gondors store.
I år 1541 døde kong Elessar. Legolas byggede et skib og sejlede over havet. Det siges Gimli tog med ham. Og da var ringens broderskab borte fra Midgård.

Nutiden:
Vi er nu i år 1600 i den fjerde alder og den store vinter er over os. Det er 178 år siden den tredje tidsalder sluttede - og dermed 178 år siden Krigen om ringen foregik og sluttede.
Tilbage til toppen Go down
Vis brugerens profil http://middleearth.danskforum.net
 
Tidslinje
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1

Permissions in this forum:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Middleearth :: Generelt :: Historien og guderne-
Gå til: